Tuindrive BCW

De tuindrive zit er weer op!

Het was weer een zeer geslaagde dag en we willen iedereen bedanken! We hebben er met zijn allen voor gezorgd, dat we in zeer prettige sfeer konden bridgen en tafelen!

De tuinteams willen we bedanken voor hun gastvrijheid en het verzorgen van hapjes, drankjes en een voortreffelijke lunch.Hieronder de uitslag:

Wat houdt één en ander nu precies in?

De tuindrive is vergelijkbaar met een kroegentocht (zoals “De Boeskool-drive”), alleen niet met paren, maar met viertallen.

Je moet je opgeven als een loopteam. (Een team bestaat uit vier personen: dus twee paren.)

Tijdens de tuindrive schenken de tuinteams koffie en drank en maken een lunch voor hun bezoekers.

Het inschrijfgeld is dit jaar €100,- per team: ( €25,00 p.p.).

Daarvoor is men de hele dag onder de pannen.

Nadat alle teams bekend zijn volgt verdere informatie.

Het inschrijfgeld kunt u, na deelname bevestiging, overmaken op de rekening van E, Schabbink: NL84RABO 0309445809 o.v.v. Tuindrive 2019.

Voor de duidelijkheid: de tuinteams ontvangen een tegemoetkoming van de organisatie, om de drankjes en de lunch te verzorgen.

Aan het eind van de drive wordt, onder genot van een hapje en drankje, de einduitslag bekend gemaakt .

                                     

* w.b. de pattontelling: voor belangstellenden willen wij, bij voldoende belangstelling,  een avond organiseren in het Trefpunt.Verder hebben wij op de site  een powerpoint presentatie staan, waarin uitgebreid wordt uitgelegd hoe e.e.a. werkt. Klik op ‘Powerpointpresentatie’….

powerpointpresentatie pattontelling

Er wordt dus gespeeld in viertallen volgens de zogenaamde ‘Pattontelling’ (zie verderop). In elke tuin spelen 2 viertallen (=8 personen): één viertal vormt het tuinteam en het 2eviertal het loopteam.

Tuinteams: de tuinteams zijn gastheer en blijven de hele dag in ‘hun’ tuin. Zij ontvangen de loopteams, zorgen voor eten en drinken en spelen uiteraard tegen de gasten (de loopteams).

Loopteams: de loopteams spelen telkens in een andere tuin: in elke tuin worden 4 spellen gespeeld tegen het tuinteam.

In elke tuin wordt gespeeld aan 2 tafels, telkens 2 mensen van het tuinteam tegen 2 van het loopteam. Zij spelen allemaal dezelfde 4 spellen, maar de windrichting wordt afgewisseld.

Voorbeeld

Speler 1 en 2 van het tuinteam zitten aan tafel met speler 1 en 2 van het loopteam; het tuinteam speel alle spellen N-Z en het loopteam O-W.

Speler 3 en 4 van het tuinteam zitten aan tafel met speler 3 en 4 van het loopteam; het tuinteam speel alle spellen O-W en het loopteam N-Z.

Elk team speelt elk spel dus 2 keer: één keer N-Z en één keer O-W.

De relatieve score t.o.v. het andere team is bepalend (zie verderop bij de uitleg over de ‘Pattontelling’).

De bepalende factor voor het maximale aantal deelnemers van de dag is het aantal beschikbare tuinen. In totaal zijn er dit jaar 8 tuinen beschikbaar, wat inhoudt dat er maximaal 64 personen ( 8 x 8 ) kunnen deelnemen.

Speelschema

De activiteiten van de dag zijn opgenomen in onderstaand schema:

9.30 – 9.45 uur ontvangst met koffie in de eerste tuin (adres ronde 1)

9.45 – 10.15 uur ronde 1

10.30 – 11.10 uur ronde 2

11.25 – 12.05 uur ronde 3

12.20 – 12.50 uur ronde 4

12.50 – 13.45 uur lunch bij tuinteam ronde 4

14.00 – 14.40 uur ronde 5

14.55 – 15.35 uur ronde 6

15.50 – 16.30 uur ronde 7

16.45 – 17.15 uur ronde 8

Vanaf 17.15 uur afsluiting: hiervoor gaat iedereen naar een accommodatie in Weerselo : (het tenniscomplex) waar een warme maaltijd wordt geserveerd en uiteraard de uitslag bekend wordt gemaakt.

Eten en drinken

Voor het eten en drinken gedurende de hele dag wordt gezorgd: koffie en thee bij aanvang, drinken gedurende de dag, lunch in de middagpauze en een warme maaltijd aan het einde van de dag. De kosten hiervoor worden volledig gedekt uit het inschrijfgeld.

Tuinteams: de tuinteams zorgen deze dag voor het eten en drinken van de gasten en (uiteraard) voor het eigen team. Dit houdt in dat gasten een drankje wordt aangeboden (koffie/thee, fris, bier, etc.) en dat er tussen de middag wordt gezorgd voor een eenvoudige lunch. Ter dekking van de kosten van deze dag ontvangt de gastheer een vastgestelde vergoeding. Uiteraard gaan ook de tuinteams na afloop naar de gezamenlijke maaltijd.

De kosten (en de betaling)

Omdat het evenement volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers, kunnen we de kosten bijzonder laag houden: alle deelnemers (tuinteams én loopteams) betalen slechts € 25,- per persoon. Hiervoor wordt een gezellige en geheel verzorgde bridgedag geboden, inclusief eten en drinken, in een rustgevende omgeving. De gastheer ontvangt van de organisatie € 60,- als vergoeding voor de kosten van het eten en drinken gedurende de dag (zie hiervoor).

Wij verzoeken alle deelnemers (ook de gastheren) om vóór 1 juni 2019       € 100,-  per team over te boeken naar  E. Schabbink rekeningnummer NL84RABO 0309445809 o.v.v. Tuindrive 2019   en daarbij alle namen te vermelden van het betreffende team.

Om tussen de speelrondes te wisselen van tuin is rekening gehouden met 15 minuten verplaatsingstijd. We hebben de 8 deelnemende tuinen met de nummers 1 t/m 8 aangegeven.

De organisatie: Puck, Miriam, René en Eddie

 Voor meer informatie mail gerust of geef je gewoon direct op bij:

  • Eddie en Puck Schabbink : e.schabbink@live.nl
  • René en Miriam Wenneger: wennegerrene@gmail.com